BLANK

B2B marketing ervaring in omni channel

B2B marketing voorspellingen 2015 revisited

Recentelijk werd mijn aandacht getrokken door een artikel op b2bmarketing.net. Je kunt het hier vinden. De auteur, of de website in het algemeen denk ik, vroeg wat professionals verwachtten met betrekking tot B2B marketing in 2015. Ik begon me iets af te vragen…

Ik begon me af te vragen, verandert (B2B) marketing echt zo snel dat je vraagt om de mening of visie van anderen? Of is marketing meer een steeds veranderende evolutie, waar technieken, tools, best practices en strategieën komen en gaan, maar bepaalde gevestigde ontwikkelingen de weg vooruit bepalen?

Hoogtepunten uit het artikel

Voordat ik mijn visie weergeef, eerst een overzicht van wat er gezegd is in het algemeen, zodat ik mijn visie voor 2015 goed kan ondersteunen en aanvullen.

Een aantal van de respondenten antwoordde met een, in mijn ogen, enigszins beperkte kijk op de vraag. Dat betekent niet dat ze verkeerd zijn, integendeel, maar ik verwacht een beetje meer. Bijvoorbeeld, sommigen wezen op bepaalde communicatiekanalen of technieken die belangrijker zullen worden, gehypte ontwikkelingen die terugkeren of volwassen worden. Anderen waren specifieker en gaven aan dat zij verwachten dat bijvoorbeeld content gericht op de consument geschreven wordt in plaats van vanuit de producent, dat beslissingen vaker op basis van data genomen zullen worden en data relevanter wordt (met andere woorden, big data begint voet aan de grond te krijgen en zal niet langer de reus zijn die de middelgrote bedrijven niet aankunnen).

Enkele professionals, echter, vielen op tussen de antwoorden die gegeven werden. Zo kwam een antwoord van John Watton, directeur digitale marketing bij Adobe EMEA, waarin stond dat “merken gefocust zullen zijn op het naadloos laten samenwerken van alle kanalen, waarbij het beste van online en offline tactieken samengebracht worden om de ultieme klantervaring te creëren”. Dus, niet specifiek een online of digitaal kanaal, niet specifiek een ontwikkeling als content marketing, maar het feit dat deze moeten samenwerken, naadloos. @Channelnet en @tarab reageerden door aan te geven dat in B2B personalisatie en de verschuiving naar H2H marketing een belangrijke rol zal spelen in 2015.

De naadloze klantervaring

En dat brengt mij tot de conclusie en mijn visie op B2B marketing voor 2015. Ik voorzie dat B2B marketing persoonlijker zal zijn en bij elk communicatiekanaal dat beschikbaar is en gebruikt wordt. Ik ben altijd een groot voorstander van multi-channel marketing geweest en ik geloof dat B2B haar eerste stappen in omni-channel zou of (voor een aantal organisaties) zal moeten maken, de naadloze ervaring die klanten verwachten wanneer ze zoeken naar een oplossing voor hun problemen. Hoewel ik besef dat B2B op marketingvlak een kloof dient te overbruggen in vergelijking met B2C bedrijven (in het algemeen), denk ik dat veel B2B bedrijven beter in staat zijn hierin stappen te maken dan ze zich realiseren.

[pricing_table columns=”1″][plan title=”Beschikbaar!” featured=”true” color=”green” button_text=”Neem contact op” button_link=”https://www.e-me-marketing.com/contact/” icon=”fa-check-circle” icon_color=”#ffffff” icon_background=”#8bb634″]

Voor vaste of interim positie

Ik ben beschikbaar voor een functie als senior manager B2B marketing & communicatiemarketing directeur c.q. general manager. Interessante freelance projecten of detachering voor interim B2B marketing, communicatie of algemeen management zijn ook welkom.

Wilt u uw organisatie verder laten doorgroeien of marketing naar het volgende niveau brengen? Neem dan nu contact op!

[/plan][/pricing_table]