BLANK

Groei? Ga terug naar de basis!

Groei? Ga terug naar de basis!

Op het moment van schrijven is het inmiddels een aantal weken geleden dat ik geconfronteerd werd met mijn eigen valkuilen. In mijn zoektocht naar een nieuwe stap in mijn loopbaan raakte ik verdwaald in een overvloed van informatie vergaren, delen en zelf schrijven. Zo was mijn website een vergaarbak geworden van artikelen uit andere websites. Tevens werden mijn werkervaringen en vaardigheden opgesomd zonder een duidelijke lijn en werden (web) technische hoogstandjes en informatie getoond zonder doel. De ziel was eruit.
Inmiddels is de ommezwaai achter de rug en zijn alle aanpassingen verwerkt. Mijn website en eventuele andere visuele presentaties dragen nu weer uit waar ik goed in ben:

Groei door terug te gaan naar de basis.

Leuk gezegd, Jacco, maar wat betekent dat concreet voor mijn organisatie of mijn werkgever? Goede vraag, waarop geen eenduidig antwoord te geven is. Mijn aanpak verschilt natuurlijk van organisatie tot organisatie, maar de grote lijnen zijn wel weer te geven.

Terug naar de basis gaan

‘Terug naar de basis gaan’ wil niet zeggen dat een bedrijf, afdeling of campagne uitgekleed wordt. Integendeel, het hoeft niet eens een fysieke actie of maatregel te zijn. Wellicht zelfs eerder een bewustwordingsproces, vanuit marketingperspectief, dat uit meerdere onderdelen kan bestaan. Sta maar eens stil bij onderstaande aandachtspunten met in je achterhoofd de vraag ‘Waar haal ik groei vandaan?’:

Marketingplan

Sluit het marketingplan aan op de doelstellingen van de organisatie en draagt het uit waar het bedrijf voor staat? Met andere woorden, is het een authentiek, samenhangend geheel, die de kernwaarden van het bedrijf onderschrijven?

Marketingactiviteiten

Zijn de activiteiten daadwerkelijk onderdeel van het marketingplan en geen losse flodders die in paniek zijn afgeschoten? Passen de activiteiten bij de organisatie, zijn ze authentiek? En wellicht het allerbelangrijkst, zijn de resultaten meetbaar, toe te schrijven aan de diverse campagnes en leveren ze een positieve bijdrage aan het bedrijfsresultaat?

Marketingprocessen

Hoe wordt de marketingafdeling en haar activiteiten georganiseerd? Wat zorgt ervoor dat alle activiteiten en campagnes onder controle zijn en volgens planning worden uitgevoerd? Of juist niet en is er sprake van paniekvoetbal, of u vraagt wij draaien?

Bestaansrecht bedrijf

Misschien wel de belangrijkste en eerste vraag: Waarom is het bedrijf, met de producten of diensten die het aanbiedt, ooit ontstaan? Niet het resultaat, maar het hoger doel geldt, het bestaansrecht. Een begeestering, passie, focus of drive die teruggevonden moet worden om weer te groeien vanuit de basis van haar bestaan.

Uiteraard zijn er nog meer marketing gerelateerde vraagstukken die opgepakt kunnen worden. Het doel is om tot de kern van de onderneming, afdeling of plannen te komen, waardoor de focus, passie, drive, etcetera, weer terugkomt.

Kortom, doe een stap terug, ga terug naar de basis, vorm nieuwe groeikansen.

[pricing_table columns=”1″][plan title=”Beschikbaar!” featured=”true” color=”green” button_text=”Neem contact op” button_link=”https://www.e-me-marketing.com/contact/” icon=”fa-check-circle” icon_color=”#ffffff” icon_background=”#8bb634″]

Voor vaste of interim positie

Ik ben beschikbaar voor een functie als senior manager B2B marketing & communicatiemarketing directeur c.q. general manager. Interessante freelance projecten of detachering voor interim B2B marketing, communicatie of algemeen management zijn ook welkom.

Wilt u uw organisatie verder laten doorgroeien of marketing naar het volgende niveau brengen? Neem dan nu contact op!

[/plan][/pricing_table]