Het belang van authenticiteit bij een crisis

authenticiteit in tijden van crisis

Het belang van authenticiteit bij een crisis

Mag ik dit zo uit de losse mouw schudden? Een crisis (zoals de huidige corona-crisis) heeft een versterkende werking in positieve of negatieve zin op mens, bedrijf of maatschappij. Authenticiteit is dan des te belangrijker in de wijze waarop je je als ondernemer of organisatie presenteert. Een aantal situaties zijn mij namelijk opgevallen de afgelopen 2 tot 3 maanden.

Een crisis heeft altijd 2 gezichten

Op diverse wijze wordt duidelijk dat vrijwel iedereen het in meer of mindere mate heerlijk vindt om even terug te gaan naar de basis en aandacht te schenken aan wat hem of haar het dierbaarst is, familie of vrienden. Het echte contact wordt enorm gemist en gecompenseerd op diverse digitale manieren en men beseft dat er meer is dan werken en consumeren.

Aan de andere kant zie ik mensen in het openbaar minder verdraagzaam zijn ten opzichte van vreemden. Zeker als men elkaar probeert te corrigeren om hele goede redenen. In ieder geval wordt dat beeld versterkt op dit moment door de huidige crisis, maar de verhalen die binnenkomen worden steeds frequenter.

Kortom, er is sprake van een dubbel gevoel (of moraal, zo je wilt) wat nog eens onderstreept wordt door het applaus voor de zorg, terwijl een paar dagen later massaal van het mooie weer genoten wordt, zonder (of in ieder geval minder) rekening te houden met het gevraagde afstand houden of thuis blijven. En daarom is het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven, waardoor rust en overzicht je basis vormt.

Tweedeling in het bedrijfsleven

Ook in het bedrijfsleven zie ik een tweedeling. Enerzijds zijn er ondernemers die slim omgaan met de huidige omstandigheden en juist excelleren omdat hun creatieve brein wordt aangesproken om voort te blijven bestaan en te groeien. Zij zitten niet in een overlevingsmodus, maar zullen overwinnen en hebben een positieve vibe gevonden.

Anderzijds zijn er bedrijven, grote en minder grote, die plots pas op de plaats maken en zichzelf gedeisd houden of zich zelfs verstoppen onder het mom van ‘ik moet niet teveel omzet maken want anders krijg ik te weinig noodhulp van de overheid’ of ‘ik heb geen business meer dus ik kan het net zo goed niks doen of opgeven’. Zo zonde! Daarvoor ben je tenslotte geen ondernemer geworden!

Zorg er dus voor dat je bestaande klanten, maar ook prospects, weten dat je er nog bent. Voor hun, voor jezelf, voor nu en later. En dat ze dus nog steeds bij je aan kunnen kloppen voor vragen, advies of meer. Dat versterkt de band en zorgt voor loyaliteit, ook al betaalt zich dat niet meteen terug in omzet. Bovendien ben jij de eerste waaraan je klanten denken, zodra ze weer mogen.

Ook gesignaleerd in het bedrijfsleven, organisaties die zich ineens maatschappelijk verantwoord gedragen of duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en zich betrokken voelen bij hetgeen gebeurt. Dat mag, zeker, maar men slaat de plank mis door de niet-authentieke wijze waarop dit uitgerold wordt op het moment dat je medewerkers de hemel in prijst, terwijl je normaal gesproken de consument bombardeert met prijsacties. Wie neem je in de maling? Het publiek, B2C en B2B, prikt daar zo doorheen, getuige de wijze waarop gereageerd wordt via de diverse social media kanalen.

Authenticiteit tijdens een crisis – een advies

Mijn advies voor deze organisaties, introduceer duurzaamheid of maatschappelijke betrokkenheid in een crisisperiode niet anders dan je anders zou doen. Dus op een voor de organisatie authentieke wijze. Voor medewerkers én klanten maakt dit het makkelijk om zich daaraan op te trekken.

Dat je dan als organisatie vervolgens een crisis als onderwerp meeneemt in je verhaal (zoals de corona crisis), wordt dan gezien als logisch gevolg van en niet een commerciële reactie op. Dit versterkt de geloofwaardigheid en acceptatie, en heeft voor de lange termijn zeker een positief effect.

Kortom, of je nou mens of organisatie bent, blijf dicht bij jezelf, wees authentiek. Dat maakt je geloofwaardiger en sterker om een crisis door te komen.

Meer over de auteur

Voor meer informatie over mij en mijn werkervaring en kennis verwijs ik graag naar mijn carrière overzicht op deze pagina. Kennis over B2B marketing & communicatie tactieken, middelen en alles wat daarmee verband houdt, vind je hier. Mogelijk vind je ook andere blogs van mij interessant, deze vind je hier.

Uiteraard staat het ook vrij om mijn CV’s te downloaden. Zowel de Nederlandse als Engelse versie vind je hier. En mocht je nog meer willen weten, mijn contactgegevens vind je op deze pagina. Linken mag ook, zie hier voor mijn LinkedIn-profiel.