MIJN CARRIÈRE
MIJN BASIS

Resultaat door B2B (Back to Basics) te gaan

Als B2B marketing & communicatie manager benader ik B2B marketing en communicatie vanuit eenvoud en het principe ‘terug naar de basis’, maar wel met inzet van moderne en up-to-date toepassingen en technieken en vooral meten. Als de basis goed is, kun je vandaar uit prima verder groeien. Hierbij vergelijk ik B2B marketing, en business to business in het algemeen, met de schijnbare eenvoud van een rondje golfen. Het is een sport waarbij strategie en positionering continu geoptimaliseerd worden. Daardoor wordt je volgende stap bepaald.

Net als bij golf blijf ik leren en optimaliseren met B2B marketing & communicatie, maar win ik stap voor stap. Helemaal vanaf de start van het project, wanneer de juiste producten en tools worden geselecteerd, tot aan het ontwikkelen van de finale marketing communicatie materialen, ik doe wat ik doe voor dat ene moment – de klant heeft twee producten in zijn hoofd en legt die van je concurrent terug in de virtuele schappen om vervolgens de jouwe naar de kassa te brengen.

Als B2B marketing & communicatie manager ben ik sterk in het opbouwen en structureren van afdelingen, de (strategische) focus terug brengen op het niveau waar het hoort voor de afdeling. Hierbij helpt het helder en duidelijk combineren, communiceren en uitvoeren van talenten, strategieën, concepten, plannen en campagnes, Met maar één doel: resultaat op een efficiënte wijze, zowel financieel als operationeel.