MIJN CARRIÈRE

DUURZAAM MARKETING MANAGEMENT

Duurzame Marketing & Communicatie management is goud waard!

Ondernemende, innovatieve en mensgerichte marketing- & communicatieleider, toegewijd aan groei van organisaties, afdelingen en individuen door hen te verbinden, samen het merk en de organisatie te bouwen en hun klanten beter te leren kennen, met hart en ziel.

Meer dan 15 jaar internationale ervaring met technische & duurzame producten en oplossingen, transities van marketingafdelingen en organisaties. Sterke professionele ervaring met het managen van teams en hun strategisch en operationele uitdagingen op het vlak van e-commerce, (product) marketing en communicatie. Pragmatisch, resultaat gedreven met duurzame klantfocus & customer journey als uitgangspunt.

Duurzaam, dus mens- & omgevingsgericht, met focus op het resultaat en een langdurige oplossing en relatie. People, Planet, Profit.

Ik ben als (B2B) marketing & communicatie manager of marketing directeur inzetbaar voor uitdagingen gerelateerd aan technische producten, energietransitie en duurzame oplossingen. Ook voor organisaties die voor de uitdaging staan hun commerciële focus te veranderen, te digitaliseren of het marketing team te transformeren, kan ik als (B2B) marketing manager of directeur van enorme toegevoegde waarde zijn. Bovendien ken ik de uitdagingen van het opzetten van een marketing afdeling bij bedrijven waar marketing in de kinderschoenen staat.

Een (B2B) marketing manager of directeur nodig? Neem nu contact op!

Mijn toegevoegde waarde

  • Meer dan 10 jaar ervaring met opzetten en transformeren van marketing afdelingen
  • Teams en organisaties inspireren en met elkaar verbinden om het verschil te maken met focus op de klant
  • Mensgericht, het beste uit het team halen, met hart en ziel
  • Uitgangspunt: duurzame, toekomstbestendige oplossingen en relaties
  • Meer dan 5 jaar ervaring met organisaties en branches gericht op energietransitie en een duurzame woon- & werkomgeving
  • 20 jaar ervaring met techniek, bouw & installatie, infrastructuur – Zowel productie als groothandel
  • Focus op een winstgevend en duurzaam resultaat

Duurzaam B2B marketing & communicatie in de praktijk

Mijn werkwijze leunt op een aantal marketing theorieën en modellen. Niet continue, maar als het nodig is, helpt het mij enorm. Ik pas graag de Golden Circle van Simon Sinek toe (Start with Why). Welke toegevoegde waarde biedt je voor je klanten en waarom? En wat is daarbij de grootste drijfveer voor een organisatie om datgene te doen om dat te bereiken? Gelooft iedereen hierin en zal deze duurzaam, toekomstbestendig zijn? Meer inspiratie hierover vind je hier.

Eenmaal bepaald, ga ik voor de strategie graag uit van wat de klant wil. Daarom neem ik de customer journey als uitgangspunt en gebruik ik content- en inbound marketing voor de tactische invulling. Denk hierbij aan modellen die je hier, hier of hier vindt. Het doel hierbij is, hoe bereik ik de klant en hoe ga ik deze inspireren en overtuigen ons product of dienst af te nemen?