MIJN CARRIÈRE

DUURZAME MARKETING SPECIALIST

Duurzame Marketing & Communicatie ondersteuning is goud waard!

Dankzij meer dan 20 jaar kennis en ervaring met B2B marketing & communicatie kan ik effectief van toegevoegde waarde zijn voor een marketing afdeling dat (weer) op het juiste pad gezet moet worden, in transitie gebracht moet worden en AAN gezet moet worden. Duurzaam, dus mens- & omgevingsgericht, met focus op het resultaat en een langdurige oplossing en relatie. People, Planet, Profit.

Duurzaam = People, Planet, Profit

  • Meer dan 10 jaar ervaring met opzetten en transformeren van marketing & communicatie afdelingen
  • Teams en organisaties inspireren om het verschil te maken met focus op de klant
  • Mensgericht, het beste uit het team halen
  • Uitgangspunt: duurzame, toekomstbestendige oplossingen en relaties
  • Meer dan 5 jaar ervaring met organisaties en branches gericht op energietransitie en een duurzame woon- & werkomgeving
  • 20 jaar ervaring met techniek, bouw & installatie, infrastructuur – Zowel productie als groothandel
  • Focus op een winstgevend en duurzaam resultaat

Ik ben interim inzetbaar als (B2B) marketing & communicatie specialist voor uitdagingen gerelateerd aan energietransitie, duurzame oplossingen en techniek. Voor organisaties die voor de uitdaging staan hun commerciële focus aan te passen, kan ik als (B2B) marketing specialist van enorme toegevoegde waarde zijn bij de realisatie.

Dankzij eigen ervaring kan ik als B2B marketing specialist uitstekend ondersteuning bieden bij het opzetten van een marketing afdeling bij bedrijven waar marketing in de kinderschoenen staat.

Lees meer over mijn visie op duurzame marketing via deze pagina.

Een (interim) (B2B) marketing specialist nodig? Neem nu contact op!

Mijn carrière

MCB, Essentra, Solar, Plieger en DYKA met maar 1 doel: de klant optimaal helpen!

Mijn CV's

Passie voor B2B marketing & communicatie optimaal inzetten voor resultaat

Duurzaam B2B marketing & communicatie in de praktijk

Mijn werkwijze leunt op een aantal marketing theorieën en modellen. Niet continue, maar als het nodig is, helpt het mij enorm. Ik pas graag de Golden Circle van Simon Sinek toe (Start with Why). Welke toegevoegde waarde biedt je voor je klanten en waarom? En wat is daarbij de grootste drijfveer voor een organisatie om datgene te doen om dat te bereiken? Gelooft iedereen hierin en zal deze duurzaam, toekomstbestendig zijn? Meer inspiratie hierover vind je hier.

Eenmaal bepaald, ga ik voor de strategie graag uit van wat de klant wil. Daarom neem ik de customer journey als uitgangspunt en gebruik ik content- en inbound marketing voor de tactische invulling. Denk hierbij aan modellen die je hier, hier of hier vindt. Het doel hierbij is, hoe bereik ik de klant en hoe ga ik deze inspireren en overtuigen ons product of dienst af te nemen?