MIJN CARRIÈRE

MIJN DUURZAME MARKETING

Mijn definitie van duurzame marketing

Dankzij meer dan 20 jaar kennis en ervaring met B2B marketing & communicatie management kan ik effectief een marketing afdeling en de organisatie (weer) op het juiste pad zetten, in transitie brengen en AAN zetten. Duurzaam, dus mens- & omgevingsgericht, met focus op het resultaat en een langdurige oplossing en relatie. People, Planet, Profit. Dat is duurzame marketing, ook in B2B

Wie de woordenboeken erop naslaat komt tot de conclusie dat duurzaam en duurzaamheid een breed spectrum aan betekenissen kent. Uitleg over de betekenis van duurzaam en duurzaamheid en de wijze waarop ik deze heb gekoppeld aan ‘de duurzame marketing manager’ is daarom niet meer dan logisch.

Een paar random voorbeelden van het internet gehaald:

Duurzaam – 1) Bestendig 2) Blijvend 3) Consistent 4) Degelijk 5) Durabel 6) Hecht 7) Houdbaar 8) Kostbaar 9) Lang durend 10) Niet veranderd 11) Niet veranderend 12) Niet wankelbaar 13) Onveranderlijk 14) Onverslijtbaar 15) Onverzettelijk 16) Permanent 17) Solide 18) Stabiel 19) Standvastig 20) Sterk 21) Stevig – Van www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Duurzaam/1

Duurzaam – Het gebied zo gebruiken dat de natuurlijke voorraden niet opgaan. Dus bv. niet alleen bomen kappen, maar ook weer aanplanten. Door de juiste hoeveelheid mest toe te dienen blijft de chemische vruchtbaarheid van de bodem ook intact. – Van www.digischool.nl/ak/onderbouw-vmbo/materiaal/begrip/b_milieu.htm

Duurzaam – Duurzaam (tijdsduur) – van lange duur; van een product: dat lang meegaat. Duurzaam (ontwikkeling) – van een proces: dat permanent kan worden toegepast omdat het de aarde niet uitput; van een product: dat gemaakt wordt met een productiemethode die in deze zin duurzaam is. – Van www.encyclo.nl/lokaal/10846

Duurzaam – Producten en diensten die lang mee gaan en niet te belastend zijn voor het milieu. Hierbij wordt vaak gekeken naar de specificaties van een product en het productproces daarvan. De term wordt met name in bouw steeds meer toegepast. Samenhangen met de term “circulair” en “levensloopbestendig” – Van www.fiberplast.nl/

Mijn definitie, van duurzame marketing – Mensgericht, met focus op een duurzaam financieel resultaat en een toekomstbestendige, duurzame oplossing en relatie: People, Planet, Profit. Ik laat graag collega’s, afdelingen en organisaties groeien door ze te inspireren en te helpen om het verschil te maken met behulp van klantgericht denken, samenwerken en opereren – Van www.de-duurzame-marketing-manager.nl 

Ik ben als (B2B) marketing & communicatie manager inzetbaar voor uitdagingen gerelateerd aan techniek, energietransitie en duurzame oplossingen. Ook voor organisaties die voor de uitdaging staan hun commerciële focus te veranderen, kan ik als (B2B) marketing manager van enorme toegevoegde waarde zijn.

Als duurzame B2B marketing manager ken ik de uitdagingen van het opzetten van een marketing afdeling bij bedrijven waar marketing in de kinderschoenen staat.

Mijn carrière

MCB, Essentra, Solar, Plieger en DYKA met maar 1 doel: de klant optimaal helpen!

Mijn CV's

Passie voor B2B marketing & communicatie optimaal inzetten voor resultaat

Duurzame marketing & communicatie in de praktijk, binnen B2B

Mijn werkwijze leunt op een aantal marketing theorieën en modellen. Niet continue, maar als het nodig is, helpt het mij enorm. Ik pas graag de Golden Circle van Simon Sinek toe (Start with Why). Welke toegevoegde waarde biedt je voor je klanten en waarom? En wat is daarbij de grootste drijfveer voor een organisatie om datgene te doen om dat te bereiken? Gelooft iedereen hierin en zal deze duurzaam, toekomstbestendig zijn? Meer inspiratie hierover vind je hier.

Eenmaal bepaald, ga ik voor de strategie graag uit van wat de klant wil. Daarom neem ik de customer journey als uitgangspunt en gebruik ik content- en inbound marketing voor de tactische invulling. Denk hierbij aan modellen die je hier, hier of hier vindt. Het doel hierbij is, hoe bereik ik de klant en hoe ga ik deze inspireren en overtuigen ons product of dienst af te nemen?

Online duurzaam zijn – De duurzame URL

Bij duurzame marketing kijk ik ook naar de lange termijn effecten van de tools die ik inzet. SEO is hier ook een onderdeel van. Een duurzame URL is een URL die stabiel is en in de toekomst kan worden bijgewerkt met nieuwe content, terwijl deze zijn posities blijft behouden voor veel van de oorspronkelijke zoekwoorden en de ranking-signalen in de loop van de tijd behoudt.

Een duurzame URL hoeft niet al te zijn bijgewerkt om als duurzaam te worden beschouwd – en er worden veel URL’s regelmatig bijgewerkt die niet als duurzaam zouden worden omschreven. Het is gewoon een manier om na te denken over URL’s, vooral tijdens het ontwikkelingsproces, die toekomstig succes mogelijk maakt door de accumulatie van signalen zoals inkomende links.

Neem bijvoorbeeld de Google-zoekopdracht [IT conferentie]. Dit type zoekopdracht verdient actualiteit voor zoekgebruikers omdat de meeste mensen die deze zoekopdracht gebruiken, zoeken naar de laatste conferenties, ofwel om zelf bij te wonen, ofwel om te kijken hoe ze hun eigen conferentie kunnen aanprijzen.

De content die aan deze zoekopdracht voldoet, kan niet alleen jaarlijks, maar het hele jaar door worden bijgewerkt met links naar overzichten van conferenties wanneer ze plaatsvinden (of daarna), links naar livestreams zodra ze worden aangekondigd, en er kunnen nog meer conferenties worden toegevoegd.

De inhoud wordt een levend document in plaats van een statische proclamatie. Een duurzame URL, met name het gedeelte dat vaak de resource-naam of slug wordt genoemd, moet eenvoudigweg netjes overeenkomen met de kern van de doel-zoekwoorden. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat URL’s eenvoudig, kort en leesbaar moeten zijn.

Wanneer nieuwe URL’s worden gemaakt voor elk jaar of elke keer dat content wordt toegevoegd aan of verwijderd van de pagina, moet de nieuwe versie van de webpagina in principe helemaal opnieuw beginnen d.w.z. zonder likes, geen shares, geen tweets, geen bladwijzers, en – belangrijker nog – geen inkomende links.