MIJN CARRIÈRE

MIJN KENNIS & VAARDIGHEDEN

Professionele marketing & communicatie vaardigheden

Een gezonde dosis nuchterheid, eenvoud en overzicht stelt mij in staat om de onderstaande vaardigheden & tools op een creatieve en innovatieve wijze met elkaar te verbinden tot een succesvol geheel met als 1 doel: resultaat bereiken op een efficiënte wijze, bij iedere stap in de customer journey van de B2B klant.

In mijn werk leun ik graag op een aantal marketing theorieën en modellen. Niet continue, maar als het nodig is, helpt het mij enorm. Ik pas graag de Golden Circle van Simon Sinek toe (Start with Why). Welke toegevoegde waarde biedt je voor je klanten en waarom? En wat is daarbij de grootste drijfveer voor een organisatie om datgene te doen om dat te bereiken? En gelooft iedereen hierin? Meer inspiratie hierover vind je hier.

In aanvulling hierop ga ik graag aan de slag met de customer journey en inbound marketing. Denk hierbij aan modellen die je hierhier of hier vindt. Hierbij blijft het uitgangspunt de klant en hoe deze te bereiken, te inspireren en te overtuigen.

General Management95%
Strategie & concept creatie90%
Digital Marketing80%
E-business & web design85%
SEO & SEM75%
Social Media75%
Content & Inbound Marketing86%
Traditionele Marketing92%
Database marketing / CRM70%
Catalogue Marketing88%
Branding & messaging70%
Techniek & innovatie85%
Marketing Automation76%
Customer Journey70%

Kennis en vaardigheden, anders dan marketing

  • Ruime ervaring met algemeen management, management van afdelingen, processen en projecten, sales
  • Uitstekende strateeg met ervaring in strategische en conceptuele creatie
  • Uitgebreide ervaring met ontwikkeling en uitvoering van wereldwijde omni-channel strategieën en campagnes
  • Bureau ervaring bewijst dat ik kan werken in complexe, snelle omgevingen zonder in te moeten boeten op multi-tasking en aandacht voor detail
  • Zeer ervaren met het aansturen van meerdere projecten of afdelingen tegelijk; gaf, naast mijn positie als marketing & communicatie manager (7 medewerkers & branch managers in totaal), gedurende een jaar leiding aan de afdeling Customer Service van Skiffy (8 medewerkers). Bij Plieger verantwoordelijk voor 3 afdelingen, te weten product management, marketing & communicatie en e-business (in totaal 11 fte’s)
  • Ruime ervaring met het werken in het buitenland en het samenwerken met meerdere culturen tegelijk (tijdelijk 3 maanden branch manager Skiffy Zuid Afrika, samenwerking met vestigingen en klanten in Oost en West Europa, USA, beurzen in Japan, China, Zuid Afrika en meer)
  • Uitgebreide ervaring met de organisatie en management van diverse klantcontact evenementen, zoals leveranciersdagen, beurzen, golfdagen, concerten, sport evenementen zoals Tour de France 2015 en EK 2016
Office, Mac, HTML97%
Nederlands100%
Engels90%
Duits70%
Frans40%
Spaans30%

Contact

Mobiel, chat, contactformulier, social media en e-mail, allemaal beschikbaar voor contact

Mijn CV's

Passie voor B2B marketing & communicatie optimaal inzetten voor resultaat