BLANK

No budget marketing pyramide

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

B2B content marketing? No budget marketing!

Inleiding

In de afgelopen 3 tot 4 jaar, grofweg genomen, is B2B content marketing onderwerp van gesprek geweest voor vele B2B marketing & communicatie professionals. Als je niet alle voordelen, uitdagingen, how-to’s, etc. hebt langs zien komen in de diverse media, dan heb je toch echt onder een steen geleefd. Zeker de laatste 2 jaar heeft B2B content marketing geen tekort aan aandacht gehad, mede dankzij de positieve bijdrage aan zoekmachine rankings.

Ik heb ook stevig meegedaan, zeg ik met enige bescheidenheid, en heb content marketing tot op zekere hoogte zowel professioneel als hobbymatig (zie www.e-me-marketing.com) kunnen en mogen toepassen. Echter, B2B content marketing is niet zo nieuw als het lijkt.

Logisch, hoor ik je denken, dat is niet bepaald schokkend. Nee, zeker niet. Laat ik het zo zeggen, de term content marketing had evengoed anders kunnen heten. Jaren geleden werd het namelijk al uitgebreid bewust verkondigd door Jos Burgers. Die noemde het ´no budget marketing’ en schreef hierover een boek welke in 2006 uit kwam. In feite rond de tijd dat de term content marketing  voor het eerst geïntroduceerd werd. Een verhuizing bracht mij tot deze nieuwe inzichten.

Uit de vergetelheid geraken

Oude deuren sluiten, nieuwe deuren openen zich. Meer symboliek kon deze ontdekking na mijn verhuizing niet krijgen. Daags na deze drukke periode kwam ik bij het opruimen een video-CD (zo oud is het inderdaad) tegen met een samenvatting van een workshop ´No budget marketing´.

Toen na de zomer de rust min of meer wat wedergekeerd, heb ik in een verloren moment de CD eens bekeken. Al snel werd mij duidelijk wat Jos Burgers (www.josburgers.nl) aan het uitleggen was. Destijds, in 2006, inspireerde hij zijn toehoorders al over ‘no budget marketing’. Om je een beeld te geven over zijn visie, in 2004 werd de term ‘content marketing’ voor het eerst door een Amerikaans bedrijf in de mond genomen en in 2008 verscheen pas het 1e serieuze boek over content marketing. Een mooi overzicht wordt door het Content Marketing Institute weergegeven in de infographic hieronder.

[slideshare id=23153758&doc=cmicontenthistory-130618094437-phpapp02]

Kern van ´no budget marketing´

Of hij een visionair is, geen idee. Maar zijn visie was dat door de slimme en authentieke inzet van kennis en ervaring binnen je bedrijf (van je eigen mensen) en bij je klanten (promoters) kun je ervoor zorgen dat je een fors deel van je interessante klanten kunt binnenhalen. Hoe ga je ze binden en hoe krijg je daardoor weer meer klanten binnen? Heel wat anders dan de ‘geijkte’ marketingplannen en campagnes, waar het doel voornamelijk is om zo snel mogelijk, zoveel mogelijk klanten binnen te halen. ‘No budget marketing’ maakt gratis gebruik van het vertrouwen dat je uitstraalt naar de markt en krijgt van je klanten.

No budget marketing pyramide

Wat als je geen budget voorhanden hebt voor marketing en communicatie? No budget marketing!

Kort samengevat ziet de marketing pyramide er dan zo uit:

Er wordt in zijn betoog met geen woord gerept over outsourcing, budgetten om B2B content marketing te kunnen realiseren, of wat dan ook. Jos Burgers gaat met ‘no budget marketing’ ervan uit dat je slim en authentiek moet zijn om toch hetgeen te kunnen bereiken wat je als bedrijf voor ogen hebt. Maak gebruik van wie en wat je in huis hebt, bouw een vertrouwd imago op met behulp van je klanten en zorg dat je producten gewaardeerd (kunnen) worden.

Zo simpel en zo dichtbij ligt de toegang tot ‘no budget marketing’, content marketing zo je wilt.

[pricing_table columns=”1″][plan title=”Beschikbaar!” featured=”true” color=”green” button_text=”Neem contact op” button_link=”https://www.e-me-marketing.com/contact/” icon=”fa-check-circle” icon_color=”#ffffff” icon_background=”#8bb634″]

Voor vaste of interim positie

Ik ben beschikbaar voor een functie als senior manager B2B marketing & communicatiemarketing directeur c.q. general manager. Interessante freelance projecten of detachering voor interim B2B marketing, communicatie of algemeen management zijn ook welkom.

Wilt u uw organisatie verder laten doorgroeien of marketing naar het volgende niveau brengen? Neem dan nu contact op!

[/plan][/pricing_table]