MY CAREER

SUSTAINABLE MARKETING MANAGEMENT

Sustainable Marketing & Communication management is gold!

Dankzij meer dan 20 jaar kennis en ervaring met B2B marketing & communicatie management kan ik effectief een marketing afdeling en de organisatie (weer) op het juiste pad zetten, in transitie brengen en AAN zetten. Duurzaam, dus mens- & omgevingsgericht, met focus op het resultaat en een langdurige oplossing en relatie. People, Planet, Profit.

Duurzaam = People, Planet, Profit

  • Meer dan 10 jaar ervaring met opzetten en transformeren van marketing afdelingen
  • Teams en organisaties inspireren om het verschil te maken met focus op de klant
  • Mensgericht, het beste uit het team halen
  • Uitgangspunt: duurzame, toekomstbestendige oplossingen en relaties
  • Meer dan 5 jaar ervaring met organisaties en branches gericht op energietransitie en een duurzame woon- & werkomgeving
  • 20 jaar ervaring met techniek, bouw & installatie, infrastructuur – Zowel productie als groothandel
  • Focus op een winstgevend en duurzaam resultaat

Ik ben als (B2B) marketing & communicatie manager inzetbaar voor uitdagingen gerelateerd aan techniek, energietransitie en duurzame oplossingen. Ook voor organisaties die voor de uitdaging staan hun commerciële focus te veranderen, kan ik als (B2B) marketing manager van enorme toegevoegde waarde zijn. Als B2B marketing manager ken ik de uitdagingen van het opzetten van een marketing afdeling bij bedrijven waar marketing in de kinderschoenen staat.

Een (B2B) marketing manager nodig? Neem nu contact op!

Mijn carrière

MCB, Essentra, Solar, Plieger en DYKA met maar 1 doel: de klant optimaal helpen voor de juiste oplossing!

Mijn CV's

Passie voor B2B marketing & communicatie optimaal inzetten voor de juiste strategie en resultaten

Duurzaam B2B marketing & communicatie in de praktijk

Mijn werkwijze leunt op een aantal marketing theorieën en modellen. Niet continue, maar als het nodig is, helpt het mij enorm. Ik pas graag de Golden Circle van Simon Sinek toe (Start with Why). Welke toegevoegde waarde biedt je voor je klanten en waarom? En wat is daarbij de grootste drijfveer voor een organisatie om datgene te doen om dat te bereiken? Gelooft iedereen hierin en zal deze duurzaam, toekomstbestendig zijn? Meer inspiratie hierover vind je hier.

Eenmaal bepaald, ga ik voor de strategie graag uit van wat de klant wil. Daarom neem ik de customer journey als uitgangspunt en gebruik ik content- en inbound marketing voor de tactische invulling. Denk hierbij aan modellen die je hier, hier of hier vindt. Het doel hierbij is, hoe bereik ik de klant en hoe ga ik deze inspireren en overtuigen ons product of dienst af te nemen?