IK

KENNIS DELEN EN GROEI REALISEREN

Groeien door klantgericht jezelf en anderen beter te maken

Ik zet mijn B2B-marketingkennis in om jou te helpen

Groeien met Jacco Overdulve interim marketing & change managementAl van kleins af aan help ik graag alles en iedereen. Een van mijn rapporten van de lagere school geeft dat ook vaak aan: “Jacco moet zich minder bemoeien met anderen”, of “Hij moet zich meer focussen op zijn eigen werk”, en ga zo maar door. Terugkijkend op mijn jeugd weet ik dat daar mijn kracht ligt: anderen helpen beter te worden in wat ze doen. Ik leer hier zelf van en groei daardoor als mens en als interim marketing manager.

Tegenwoordig maak ik hier dus dankbaar gebruik van in mijn werk en ambities. Hier krijg ik Energie van. Overal waar ik aan de slag ben, of het nu in vaste dienst is, interim of projectmatig, ik help mijn collega’s, afdelingen en werkgevers / opdrachtgevers. Ik help alle collega’s met hun werk anders te bekijken en te verbeteren met de focus op de klant, door de gehele organisatie! Dit met het idee, visie zo je wilt, dat hun groei goed is voor de groei van de organisatie. Groei is dus naast het doel ook het resultaat van al je inspanningen, transities en klantgerichte aanpak.

Veranderen is geen doel maar juist een middel om je doel te bereiken. Wil je groeien dan zul je bepaalde details anders moeten aanpakken of uitvoeren. Daarom ben ik gestart met E | Me | Marketing.

Als je doet wat je altijd hebt gedaan,
krijg je het resultaat wat je altijd hebt gehad.

Het mooie is, in de “B2B marketing & communicatie business” ben ik continue bezig met mezelf, mijn collega’s en de organisatie te verbeteren. Althans, als dat nodig is vanuit de klant gezien. Daarom is de customer journey, de klantreis, zo belangrijk in mijn benadering.

De klant bepaalt welke keuzes hij maakt en op basis van welke criteria hij die keuzes maakt. Niet alleen bij de grote multinationals, ook in het MKB. Het is vervolgens aan de gehele organisatie dit te mogen onderzoeken en te ontdekken en zich hierop aan te passen om zo verder te groeien. Change management begint dus bij het leren kennen van de klant. Marketing neemt hierbij het voortouw, maar de focus op de klant houden doe je met de gehele organisatie.

Wist je dat je dit ook kunt toepassen op het personeelsbeleid? De employee journey geeft jou inzicht in hoe je medewerkers en collega’s met jouw organisatie in contact komen, binnen komen als nieuwe medewerker en jouw organisatie ook trouw blijven. Een machtig mooi proces dat veel verandering bij HR met zich meebrengt, maar ook hier groei realiseert. Groei in het personeelsbestand, maar ook groei in de kwaliteit van het personeelsbestand.

Wat je nog meer over mij mag weten

Mijn drang naar verbeteren uit zich in:

  • Leer- en nieuwsgierigheid
  • Energie
  • Ambitie

Ik speel graag:

  • Golf
  • Met Lego, samen met mijn zoontjes
  • Met recepten

Ik omarm:

  • Mijn gezin
  • Gezellige avonden
  • Het leven

Ben je nog niet overtuigd op persoonlijk vlak?

Ik heb geen blauwe ogen, maar sommige van mijn referenties wel. Neem hun verhalen door op deze pagina. Je mag ze ook bellen en uitnodigen voor een kop koffie of een borrel. Vinden ze allemaal leuk, zowaar ik Jacco Overdulve heet.

Welke modellen ik graag gebruik als B2B marketing of change manager in het MKB?

Laat ik voorop stellen dat ik vooral pragmatisch te werk ga en niet of weinig lucht verkoop. Het resultaat moet voor iedereen te begrijpen zijn. Modellen geven mij structuur en focus in mijn gedachtengang, mijn werk. Op deze pagina kun je mijn werk beter leren kennen en hier vind je mijn visies over diverse marketing onderwerpen.

De eerste stappen naar klantgerichte duurzame groei?

Die deel ik graag met je! Laat hieronder je naam en email adres achter en ik presenteer je de eerste paar stappen.

Laat je gegevens achter en ontvang

alvast de eerste inzichten

in een white paper

white paper duurzaam groeien door klantgerichte transformatie