MIJN PASSIES
MIJN WOORDEN

Ik ben vrij zeker dat dit uit mijn hoofd komt… Blogs!

Marketing & communicatie benader ik op een zo eenvoudig mogelijke manier. Mijn blogs gaan over alles wat te maken heeft met offline en online marketing & communicatie en vooral de strategische inzet en integratie ervan. Dit kan mijn eigen visie zijn, maar ook mijn mening over wat anderen schrijven.

Door het schrijven van blogs en het lezen van artikelen leer ik van andermans visies en kennis. Tegelijkertijd hoop ik dat hetzelfde gebeurt met anderen die op mijn website of artikelen stuiten. Ga gerust je gang en gebruik mijn artikelen zoals je zelf wilt. Laat wel de eer aan mij!

Internet of Things; B2B vs. B2C marketing beslecht?

Het zal een wellicht eeuwige strijd, nou ja op zijn minst een leuke discussie zijn tussen een B2B en B2C marketeer: in welke mate loopt B2C marketing (nog) voorop ten opzichte van B2B? Als je daar überhaupt van kan spreken nu H2H als credo steeds meer in opkomst komt.

Er is meer tussen golf en marketing

Stel je eens voor: je staat in het clubhuis van een keurig verzorgde, beruchte golfbaan met uitzicht op de hellingen, fairways en de perfecte greens, de uitdagingen te bewonderen die door de bunkers, bomen en de rough aangeboden worden. Alles waar je aan kunt denken is, hoe zal ik in staat zijn om de elementen te bevechten, het spel te spelen en aan het eind van de dag te winnen?

In search of excellence, ook voor marketing!

In search of excellence, ook voor marketing en communicatie! In search of excellence… Geen idee hoe ik erbij kwam, maar een aantal weken geleden dacht ik terug aan mijn studietijd in de VS. Een mooie tijd, die ik overduidelijk niet vergeten ben. Niet alleen de leuke hoogtepunten kwamen naar boven,Continue reading

Groei? Ga terug naar de basis!

Groei? Ga terug naar de basis! Op het moment van schrijven is het inmiddels een aantal weken geleden dat ik geconfronteerd werd met mijn eigen valkuilen. In mijn zoektocht naar een nieuwe stap in mijn loopbaan raakte ik verdwaald in een overvloed van informatie vergaren, delen en zelf schrijven. ZoContinue reading

Het #IoT (Internet der Dingen); een marketingvisie

Het #IoT (Internet der Dingen); een marketingvisie Het ‘Internet der Dingen’ is een van de ontwikkelingen die ik de laatste paar jaren heb gevolgd, in feite sinds ik een artikel publiceerde genaamd ‘Ik hou van statistiek’ in augustus 2011 (je kunt het hier vinden), waarin ik aantoonde hoezeer de wereldContinue reading

B2B marketing voorspellingen 2015 revisited

B2B marketing voorspellingen 2015 revisited Recentelijk werd mijn aandacht getrokken door een artikel op b2bmarketing.net. Je kunt het hier vinden. De auteur, of de website in het algemeen denk ik, vroeg wat professionals verwachtten met betrekking tot B2B marketing in 2015. Ik begon me iets af te vragen… Ik begonContinue reading

Content marketing? No budget marketing!

B2B content marketing? No budget marketing! Inleiding In de afgelopen 3 tot 4 jaar, grofweg genomen, is B2B content marketing onderwerp van gesprek geweest voor vele B2B marketing & communicatie professionals. Als je niet alle voordelen, uitdagingen, how-to’s, etc. hebt langs zien komen in de diverse media, dan heb jeContinue reading

De Nederlanders en Engelsen op LinkedIn

Onlangs publiceerde LinkedIn 2 infographics op SlideShare welke typische eigenschappen van de Nederlanders en Engelsen op LinkedIn vertoonden. Ter informatie, beide worden gezien als belangrijke doelgroepen voor LinkedIn dankzij het grote aantal registraties op LinkedIn. (© LinkedIn Europe): [slideshare id=38964465&doc=audience360ignlenglish-140911052053-phpapp01] [slideshare id=38964563&doc=audience360ig2014uk-140911052354-phpapp02] De slides zijn hetzelfde opgezet en hebben dezelfde inhoud en tonen daarom leuke verschillen enContinue reading

Thursday | Recapping favorite readings

Introducing to you with new found energy: ‘Thursday | Recapping favorite readings’. Some of you may have noticed that I share interesting readings on LinkedIn from time to time. From this moment on I will publish a summary of these on my website every Thursday, in addition to the other blogs of course. This mayContinue reading

Content marketing, het licht staat op groen en dan?

Content marketing, het licht staat op groen en dan? In mijn vorige blog liet ik een aantal stellingen de revue passeren wat betreft content marketing en of deze zeer algemeen opgezet moest worden of juist doelgroep / situatie specifiek. Met behulp van een paar voorbeelden probeerde ik de (on)mogelijkheden vanContinue reading

Content creation – One size fits all, or ‘situation’ driven?

Onze verontschuldigingen, dit bericht is alleen beschikbaar in Amerikaans Engels. Voor het gemak van de kijker, is de inhoud hieronder weergegeven in de alternatieve taal. Je kunt klikken op de link om naar de actieve taal over te schakelen.

Multi-channel engagement – tools to manage…

OK, it’s been a while ago since I wrote my last blog. My apologies, it’s been busy and then you will have to set priorities. Easy as that. Anyway, here’s my next blog. As I said in my last blog, I was supposed to find multi-channel platforms that provide means of engagement with the customer.Continue reading

Social power for the marketeer!

My apologies beforehand, as I seem to stick with social marketing at the moment. But then again, it’s hot, it’s happening and you can’t avoid it. And as pointed out by Marketing Facts in their article “Consumenten zijn social media moe” (sorry, it’s in Dutch, but it is based on Gartner’s research “Gartner Survey HighlightsContinue reading

I like facts!

Yes, I admit it, I like facts! That makes me a curious marketeer, in a healthy way. This was already apparent when I read the encyclopedia as a kid. Not just to know something, I just read it like a reading book. I still have the urge to read everything close to me. Anyway, IContinue reading

The pee pee of social media

I recently came across this overview of ‘all’ social media channels more or less available to the world wide web now. At first I considered it a funny overview stating the general belief of non-believers. Later, when I reviewed the image and had my mind set on it, I could see the message. Before I continue with myContinue reading